Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені правила реєстрації статутів національних академій наук

5 липня 2016, 09:06
469
0
Реклама

Наказом Мінюсту від 29 червня 2016 року № 1787/5 затверджено Положення про реєстрацію статутів Національної академії наук України і національних галузевих академій наук.

Встановлено, що реєстрація статуту здійснюється Міністерством юстиції України на основі заявидо якого додаються оригінали і завірені у встановленому законодавством порядку копії :

- статуту академії наук;

- укладення центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування і реалізує держполітику у сфері наукової і науково-технічної діяльності;

- укладення центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування і реалізує держполітику у відповідній сфері, - у разі реєстрації статуту національної галузевої академії наук.

Якщо документи подаються уповноваженим представником академії наук (окрім президента академії наук), додатково подається оригінал (нотаріально завірена копія) документу, повноваження, що засвідчує його.

Реєстрація статуту академії наук здійснюється безкоштовно.

Мінюст приймає рішення про реєстрацію статуту або про відмову в його реєстрації не пізніше 1 місяця з дня отримання заяви і документів, шляхом видання наказу.

Рішення про відмову в реєстрації статуту академії наук може бути оскаржене в судовому порядку.

Зміни в статут академії наук підлягають реєстрації в порядку, передбаченому для реєстрації статуту.

Відміна реєстрації статуту здійснюється Міністерством юстиції на підставі рішення суду шляхом видання наказу про відміну реєстрації статуту академії наук.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини