Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС нагадала правила сплати штрафу за порушення митних правил

4 липня 2016, 17:23
921
0
Реклама

ГФС роз'яснилащо згідно ст. 464 Митні кодекси штраф як админвзыскание за порушення митних правил полягає в покладанні на обличчя, що залучається до адмінвідповідальності за таке правопорушення, обов'язки сплатити до держбюджету грошові кошти.

Сплата штрафу, якщо при цьому не застосовується покарання у вигляді конфіскації, не звільняє порушника від сплати митних платежів, за винятком випадків, передбачених ТК.

Штраф має бути сплачений особою, що зробила порушення митних правилне пізніше 15 днів з дня вручення або напряму йому копії постанови органу прибутків і зборів про накладення штрафу, а у разі оскарження постанови - не пізніше 15 днів з дня залишення скарги (админиска) без задоволення.

У разі, якщо штраф не буде сплачений у встановлені терміни, постанова органу прибутків і зборів або суду (судді) спрямовується для примусового виконання у відділ старанної служби за місцем проживання або роботи порушника або по місцезнаходженню його майна.

Постанова, по якій стягнення штрафу зроблене повністю, з відміткою про виконання повертається органу прибутків і зборів або до суду, який виніс постанову.

Таким чином, робить висновок ГФС, положеннями ТК встановлений обов'язок сплати штрафу за порушення митних правил особою, яка притягується до адміністративної відповідальності за таке правопорушення, і не передбачено право передачі такого обов'язку іншій особі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини