Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності новий техрегламент відносно неавтоматичних приладів, що зважують

30 червня 2016, 09:03
670
0
Реклама

Сьогодні, 30 червня, набуло чинності постанова Кабміну від 16.12.2015 № 1062 про затвердження Технічного регламенту відносно неавтоматичних приладів, що зважують.

Дія цього Техрегламента поширюється на усе неавтоматичні прилади, що зважують - прилади для зважування, які вимагають втручання оператора під час зважування.

Документом встановлені вимоги до таких приладів, обов'язки виробників, уповноважених представників, імпортерів, розповсюджувачів.

Також визначені процедури оцінки відповідності, по яких може бути підтверджена відповідність приладів істотним вимогам по вибору виробника, загальні принципи маркіровки знаком відповідності і додаткової метрологічної маркіровки і так далі

Відмітимо, що надання на ринку і введення в експлуатацію приладів, що відповідають вимогам старого Техрегламентаі введених в обіг до дня набуття чинності нового Техрегламента, не може бути заборонене або обмежене з причин невідповідності таких приладів вимогам нового Техрегламента.

Нова редакція регламенту була підготовлена з метою максимальної гармонізації з положеннями Директиви 2014/31/ЄС, яка з 20.04.2016 відмінила раніше діючу Директиву 2009/23/ЄС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини