Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні стартує перша літня школа судових дебатів

23 червня 2016, 09:21
2000
0
Автор:
Реклама

З 3 по 9 липня в Києві пройде перша літня школа по підготовці до конкурсу "Судові дебати ім. Філіпа Джессапа". Ця подія не із звичайних, адже для багатьох студентів подібна школа - чи не єдина можливість залучитися до престижного руху "мутеров" (учасників змагань по судових дебатах).

Джессап є одним з найбільш відомих і улюблених студентами мутов. Команди університетів із понад 80 країн світу, включаючи Україну, щорічно б'ються за перемогу у фіналі Джессапа, який проходить у Вашингтоні, США.

"Судові дебати ім. Філіпа Джессапа" - це у своєму роді TEDх майданчик для студента юридичного факультету, де він може виявити свої аналітичні здібності, зарекомендувати себе як хорошого оратора, застосувати нестандартні підходи до рішення поширених проблем. Показавши себе з найкращого боку під час змагань, студент забезпечує собі успіх в кар'єрі - провідні юридичні фірми і межднародные компанії буквально полюють за "мутерами". Тому можна з точністю стверджувати, що українським студентам необхідно активно брати участь в цих змаганнях, тим самим підвищуючи свою компетентність і конкурентоспроможність на ринку праці.

Не дивлячись на те, що ми живемо в інформаційну епоху, в Україні склалася тенденція, коли в судових дебатах беруть участь в основному команди з провідних столичних Внз. Організатори Літньої школи Джессапа поставили собі завдання притягнути учасників як можна більшої кількості регіонів, тим самим давши поштовх для створення команд "мутеров" в регіональних Внз.

У рамках програми Літньої школи, студентам доведеться попітніти, але не лише від жари. Лектори і ментори - знавці судових дебатів - проведуть учасників школи по усіх кругах Джессапа : від підготовки письмових праць до виступу перед суддями в міні-варіанті змагань. Крім того, учасники прослухають курс лекцій, спрямованих на розвиток особових якостей. Унікальність школи полягає ще і в тому, що студенти уперше попрацюють в змішаних групах, де будуть представники різних університетів, і зможуть обмінятися досвідом і знаннями в дружній атмосфері, де людина людині - друг, а не суперник.

Таким чином, учасники випустяться з школи у всеозброєнні, готові боротися за перше місце на національному етапі змагань.

Організатором Літньої школи Джессапа виступив беззмінний за останні роки Національний Адміністратор змагань - ЮФ Marchenko Danevych. Співробітники фірми провели ретельний відбір учасників, грунтуючись на їх мотивації і успішності у Внз, запросили кращих лекторів і менторів, копітко склали програму школи, щоб учасники провели час з найбільшою користю. Реалізація проекту стала можливою завдяки фінансовій підтримці Avellum, Baker&McKenzie, FLEX Alumni Ukraine і American Councils for International Education, а також Києво-могилянській Академії, яка щедро надала приміщення для школи, і ТМ "Миргородська", яка підтримала проект, забезпечивши учасників водою, такою необхідною влітку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини