Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропонована нова редакція Закону про спорт

22 червня 2016, 12:22
550
1
Реклама

Група депутатів подала до парламенту законопроект № 4857 "Про фізичне виховання і спорт".

Нагадаємо, зараз діє Закон "Про фізичну культуру і спорт".

Мета нової редакції - закріпити умови функціонування спортивної сфери в умовах ринкової економіки, в т.ч. привести систему спорту до євростандартів, провести децентралізацію, здолати корупцію в системі спорту.

Згідно з проектом, національна спортивна федерація повинна стати носієм правил, стандартів спортивної сфери і центром управління відповідним видом спорту. Зараз же спортивна федерація є лише інструментом, який забезпечує управління спортом з боку держави.

Також передбачається, що управління збірною командою здійснює спортивна федерація (управління фінансуванням, укладення трудових контрактів, затвердження графіків підготовки до змагань, склад делегацій збірної команди і тому подібне).

Спортивні клуби повинні стати джерелами формування національних спортивних федерацій і базовим елементом саморегулируемой спортивної діяльності, об'єднати спортсменів, тренерів і обслуговуючий персонал спорту, забезпечити їх зв'язок з відповідною спортивною федерацією. Уся існуюча система спортивних шкіл також трансформується в спортивні клуби.

Передбачається, що спортсмен, тренер, обслуговуючий персонал беруть участь в спортивній діяльності через участь в діяльності спортивного клубу, який має членство у відповідній спортивній федерації.

У основі змін - визнання спортивної сфери самодостатньої, діючої на принципах саморегулювання і самоорганізації своєї діяльності за рахунок існуючих правил, стандартів і регламентів. Передбачається мінімальне втручання держави у питання регулювання діяльності спортивної сфери.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини