Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де і як пройде експериментальний вступ в магістрат на право?

21 червня 2016, 13:45
2832
0
Реклама

На засіданні робочої групи обговорили процедуру експериментального вступу в магістрат за фахом "Право" з використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання.

Вирішено, що що поступають, які вивчають іншу іноземну мову, окрім англійськогозможуть проходити вступні випробування по двох компонентах тесту - "Право" і "Тестування загальних учбових юридичних компетенцій". Вони писатимуть тест в окремій аудиторії, після чого пройдуть випробування по іноземній мові в університеті.

Для що інших поступають буде три компоненти тесту - "Право", "Тестування загальних учбових юридичних компетенцій", "Англійська мова". По трьом блокам тесту внз-учасники експерименту отримають результати вступних випробувань і, застосувавши коефіцієнти, зможуть побудувати рейтинговий список тих, що поступають.

Також вирішено включити до складу професійної комісії, яка визначатиме пороговий бал "здав/не здав" для тестів по праву, юридичним компетенціям, англійському 2-х представників від кожного університету-учасника експерименту.

Визначено час на виконання тестових завдань: на блок "Право" відводиться 120 хвилин, "Тестування загальних учбових юридичних компетенцій" - 60 хвилин, "Англійська мова" - 60 хвилин.

Загальне кількість тестових завдань блоку "Право" складе 70, блоку "Тестування загальних учбових юридичних компетенцій" - 30, "Англійська мова" - 42.

Кожне завдання трьох блоків тесту буде оцінюватися від 0 до 1 - тобто, за правильну відповідь той, що поступає отримає 1 бал. Ваговий коефіцієнт визначатимуть вищі учбові заклади по сумі 4-х показників - результатів трьох блоків, а також середнього балу диплома бакалавра.

Для участі в тестуванні з використанням технологій ВНО на магістрат абітурієнт подає документи у приймальні комісії, де повинен отримати екзаменаційний лист і прийти в певний пункт тестування.

Тестування відбудеться 23 липня в 10:00.

У експерименті беруть участь 9 внз:

- Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна"

- Київський національний університет імені Тараса Шевченка

- Львівський національний університет імені Івана Франка

- Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"

- Національний університет "Києво-могилянська академія"

- Національний університет "Одеська юридична академія"

- Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого

- Одеський національний морський університет

- Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.


За інформацією МОН

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини