Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спецкомісія продовжить перевірку київського адвокатського самоврядування

17 червня 2016, 15:08
1278
1
Автор:
Реклама

Питання, пов'язані з функціонуванням адвокатського самоврядування міста Києва, продовжить досліджувати спеціальна комісія

Рада адвокатів створила комісію для моніторингу і контролю за виконанням своїх рішень про відновлення адвокатського самоврядування в місті Києві, а також для захисту прав і законних інтересів осіб, що склали кваліфікаційні іспити в Києві у не уповноваженого суб'єкта і що отримали свідчення про право на заняття адвокатською діяльністю.

Окрім оцінки виконання антикризового пакету рішень, спрямованих на відновлення роботи кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури в м. Києві, комісія досліджуватиме фінансовий аспект ситуації в адвокатському самоврядуванні столиці.

Спеціальна перевірка діяльності Київської міський КДКА виявила факти діяльності при Раді адвокатів міста Києва приватної комерційної структури ТОВ "Центр стажування і підвищення кваліфікації адвокатів". Фірма була зареєстрована за адресою Ради адвокатів Києва і виконувала функції, властиві виключно Радам адвокатів регіонів. Зокрема, діяльність ТОВ була пов'язана з процедурою стажування кандидатів на придбання статусу адвоката, підвищенням кваліфікації адвокатів. За такі послуги компанія отримувала плату. Укладення були схвалені Радою адвокатів України 11 червня.

Джерело: НААУ


Нагадаємо, САУ вирішив створити у Києві нову КДКА і зупинив складання іспитів в Києві. Матеріали перевірки діяльності Київської КДКА спрямовані ВКДКА - до дисциплінарної ответсвенности можуть притягнути И. Рафальскую і В. Рудакову. У свою чергу, київський КДКА і Рада адвокатів запевняютьщо вже прийняті рішення КДКА не можна відмінити і звинувачують НААУ в протиправних діях з метою встановити контроль над адвокатами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини