Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВССУ розповів про обов'язки слідчого судді

17 червня 2016, 11:40
5404
1
Автор:
Реклама

Вищий спеціалізований суд України по розгляду цивільних і карних справ роз'яснив апеляційним судам окремі питання здійснення слідчим суддею суду першої інстанції судового контролю в карному виробництві.

Роз'яснені питання територіальній осудності клопотань про застосування заходів забезпечення карного виробництва, у тому числі тих, подусдность яких прямо не визначена.

Також роз'яснено, що КПК не передбачає заява відведень судді, який розглядає відведення слідчому судді, а значить, не здійснює повноваження судді (слідчого судді) в цьому карному виробництві, а лише перевіряє наявність підстав, які виключають участь слідчого судді в карному виробництві.

Крім того, не допускається порушення термінів розгляди клопотання про застосування заходів забезпечення. Клопотання, що поступило перед вихідним або святковим днем, має бути розглянуте при першій об'єктивній нагоді. Організаційне забезпечення належного дотримання процесуальних термінів (наприклад, для вирішення питання про законність і обгрунтованість затримання) забезпечується головою і керівником апарату суду.

Слідчі судді, за наявності клопотання слідчого / прокурора, розглядають клопотання про застосування заходів забезпечення у закритому судовому засіданніна якому може бути присутнім тільки визначене процесуальним законодавством коло осіб.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини