Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При створенні ОСМД попередній балансодержатель повинен передати техдокументацию

10 червня 2016, 09:04
1364
0
Реклама

Балансодержатель багатоквартирного будинку повинен передати техдокументацию в 3-місячний термін співвласникам такого будинку у разі створення ОСМД, роз'яснили в Минрегионе.

Законом "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" визначено, що замовник будівництва або попередній власник будинку зобов'язаний передати 1 екземпляр технічній документації додому ОСМД або особі, уповноваженій співвласниками. У разі, якщо ОСМД не створене або уповноважена особа не визначена, екземпляр такої документації передається керівникові, який буде обраний відповідно до Закону.

Також передбачено, що колишній балансодержатель удома або особа, що здійснювала управління багатоквартирним будинком до створення ОСМД, повинна в 3-місячний термін з дня держреєстрації об'єднання передати йому екземпляри технічній документації постійного зберігання. Якщо така документація відсутня, попередній балансодержатель повинен впродовж півроку з дня державної реєстрації ОСМД відновити її за свій рахунок.

Оскільки Закон передбачає списання будинків з балансу, відмова в передачі техдокументации з посиланням на процедуру списання з балансу є незаконним, відмітили в Минрегионе.

Згідно Правилам змісту житлових будинків і прибудинкових територійтехнічна документація постійного зберігання складається з:

- технічного паспорта на квартирний (багатоповерховий) житловий будинок;
- проектно-сметной документації за схемами пристрою внутрішньобудинкових мереж водопостачання, каналізації, центрального опалювання, тепло-, газо-, електропостачання і так далі;
- актів державної комісії про приймання житлового будинку в експлуатацію;
- паспортів котельного господарства, котельних книг, за наявності вбудованих і прибудованих котельних;
- паспортів ліфтового господарства;
- актів прийому-передачі житлового будинку у разі зміни його власника або балансодержателя.

За інформацією Минрегиона

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини