Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд визнав правомірність кадрових рішень ІІІ З'їзду адвокатів

9 червня 2016, 15:17
1031
0
Автор:
Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва підтвердив правомірність обрання членів УСЮ, ВККС і члена кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від ІІІ З'їзду адвокатів.

Постанова у справі № 826/14693/15 було прийнято 6 червня.

Суд повністю відмовив позивачці - адвокатові Катерині Коваль, яка домагалася визнання протиправними і відміни рішень ІІІ З'їзду адвокатів про обрання представників адвокатури у вказані державні органи. Також суд відмовився визнати відсутність повноважень обраних від адвокатури представників. Цим же судовим рішенням підтверджені оспорювані повноваження керівництва Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

Судом встановлено, що в конференціях адвокатів регіонів мали право брати участь адвокати незалежно від сплати щорічного внеску.

Відповідно до постановлнием судна:

- робота III З'їзду почалася у визначеному рішенням Ради адвокатів України місці, тобто без порушень Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність";

- нове місце проведення З'їзду було затверджене рішенням самого III З'їзду, оскільки угоду про оренду приміщення виконавець розірвав в односторонньому порядку;

- кооптація членів органів адвокатського самоврядування регіонального і вищого рівня - законна;

- на III З'їзді рішення про обрання членом КДКП Коваленко А. А. відбувалося відкритим голосуванням і тільки обраними делегатами.

Таким чином, колегія суддів не виявила підтвердження аргументів позивача про протиправне недопущення делегатів від конференції адвокатів міста Києва на III З'їзд адвокатів України, а також твердження про те, що не могли бути обраними на III З'їзд адвокати, що не сплатили щорічний внесок. Колегією суддів не встановлено бажання делегатів, обраних конференцією адвокатів міста Києва, брати участь в роботі з'їзду, який починається з реєстрації делегатів для встановлення правомочності з'їзду. Визнавши необгрунтованими аргументи позивача, суд повністю відмовив в задоволенні позову.

Джерело: НААУ

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини