Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські стартаперы можуть отримати 25 тис. євро за кращу правову інновацію

8 червня 2016, 13:21
2342
1
Автор:
Реклама

8 червня в прес-центрі ЛИГА:ЗАКОН відбулася презентація всесвітнього LegalTech стартап акселератора під назвою HiiL Justice Accelerator. Це своєрідний конкурс, організований Гаагським Інститутом Інновацій в Праві (The Hague Institute for Innovations in Law або HiiL).

Ідея полягає в тому, щоб відібрати стартап з інновацією, яка поліпшить доступ до правосуддя в Україні і допоможе суспільству у вирішенні правових питань. Переможець конкурсу отримає від HiiL 25 тис. євро на реалізацію своєї ідеї, а також експертну підтримку на початковому етапі. Брати участь в конкурсі можуть абсолютно усі.

Вилфрид Де Веферкерівник акселератора HiiL Justice Accelerator, розповів, що дедлайн подачі заявок у Україні - 30 червня. Щоб подати заявку, необхідно зареєструватися на сайті організації по посиланню www.innovatingjustice.com. У липні на цьому ж сайті буде опублікований список учасників, в серпні-вересні кожен охочий зможе проголосувати за інновацію, яка найбільше сподобалася.

Після онлайн-голосування у кінці вересня в Україні проведуть захід, на якому обговорюватимуться інноваційні ідеї. Фіналісти стануть відомі в жовтні-листопаді, а в грудні вони поїдуть на інноваційний правовий форум в Гаазі, де і будуть названі переможці. Загалом HiiL виділяє на цей проект близько 160 тис. євро, які розбиваються між 6 кращими стартапами.

Окрім українських новаторів, в конкурсі також беруть участь представники з Уганди, Кенії, Тунісу, Нігерії, Йорданії. Найчастіше виходить по одному переможцеві від країни, якщо інновація відповідає критеріям конкурсу :

- унікальність;

- вплив на суспільство;

- масштабність;

- можливість подальшого самофінансування.

Інвестиції у проект переможця вкладатимуться в 3 етапи упродовж 6-9 місяців. Весь цей час стартап звітуватиме перед HiiL про процес реалізації проекту (звіт присилається зазвичай кожних 10 днів). Якщо раптом виявиться, що гроші не вкладаються в проект, або сам стартап припинений, то фінансування припиниться.

Вплив проекту на суспільство зазвичай стає очевидним упродовж 2 років. Оскільки, HiiL проводить конкурс 5 рік, то вже може похвалитися деякими успішними стартапамиякі були втілені в життя, завдяки HiiL Justice Accelerator :

- LawForMe (платформа в Індії, яка спрощує юридичну інформацію за допомогою инфографики);

- mSMEGarage (сервіс правової допомоги, розроблений юристами з Уганди);

- Five - 0 (додаток, який допомагає оцінити діяльність поліції, об'єднав більше 10 тыс користувачів в США);

- Accountability Lab (громадські юридичні команди в Ліберії виступили медіаторами близько 150 кейсів в 2014 році, заощадивши громадянам 20 тыс доларів).

У Україну ініціатива від HiiL дійшла цього року, тому недивно, що доки від нашої країни зареєстрована лише одна заявка на участь в конкурсі. Першопроходцем стала платформа IP, метою якої є захист прав інтелектуальної власності. Агенти HiiL Justice Accelerator Наталі Дайкман і Дмитро Форемный дуже високо оцінюють шанси цього стартапа, але з нетерпінням чекають і інших ідей від українських новаторів.

Отже, якщо у вас є цікава ідея, то поспішите нею поділитися з HiiL - і хто знає, може, саме ви отримаєте 25 тис. євро і допоможете співвітчизникам вирішити юридичні проблеми за допомогою технологій.

Кристина Головко, ЮРЛИГА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини