Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відшкодовуються витрати на відрядження на електронний квиток?

3 червня 2016, 13:56
1519
0
Автор:
Реклама

ГФС в листі № 5331/М/99-99-13-02-03-14 роз'яснила особливості відшкодування витрат на відрядження, пов'язаних з придбанням електронного проїзного квитка.

Згідно ст. 121 Кодексу законів про працю працівники мають право на відшкодування витрат і отримання інших компенсацій у зв'язку із службовими відрядженнями.

Основним документом, який регулює відрядження працівників органів держвлади, підприємств, установ і організацій, які повністю або частково фінансуються за рахунок бюджетних коштів, являється Інструкція про службові відрядження в межах України і за кордон (далі - Інструкція № 59). При цьому інші підприємства і організації можуть використовувати Інструкцію № 59 як допоміжний (довідковий) документ.

Пунктом 12 розділу II Інструкції № 59 передбачено, що витрати на відрядження відшкодовуються тільки за наявності оригіналів документів, що засвідчують вартість цих витрат, а саме, транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій), у тому числі електронних квитків за наявності посадочного талона і документу про сплату по усіх видах транспорту, у тому числі чартерних рейсів, рахунків, отриманих з готелів (мотелів) або від інших осіб, що надають послуги з розміщення і проживання працівника, що відряджається, і тому подібне

У разі використання електронного проїзного/перевізного документу на потяг основою для відшкодування витрат на придбання такого документу являється роздрукований на паперовому носії посадочний документ (у разі перевезення багажу - роздрукований на паперовому носії перевізний документ; у разі окремого замовлення послуги - роздрукований на паперовому носії документ на послуги).

Згідно Порядку оформлення розрахункових і звітних документів при здійсненні продажу проїзних і перевізних документів на ж/д транспорті (далі - Порядок)посадочний документ - це візуальна форма електронного проїзного документу або його частини на паперовому або електронному носії інформації (мобільний телефон, планшет і т. п.), що містить унікальний код і унікальний номер електронного проїзного документу.

Пунктом 5.6 Порядку передбачено, що посадочний документ, перевізний документ, документ на повернення і документ на послуги, роздруковані на паперовому носії, являються розрахунковими документами (транспортними квитками).


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини