Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст хоче передати на місця сервіси органів РАГС

27 травня 2016, 09:05
1633
1
Реклама

До жовтня Мінюст розробить і внесе на розгляд Верховної Ради законопроект, який дасть можливість передати на місця сервіси органів реєстрації актів цивільного стануі вже до кінця роки запустити процес передачі.

Цей крок стане фінальною точкою в процесах децентралізації і відмови Мінюсту від повноважень по наданню громадянам адміністративних послуг. За словами Міністра юстиції Павла Петренко, цей крок не був зроблений одночасно з передачею функцій по реєстрації нерухомості і бізнесу із-за високого ризику колапсу : "Разом з реєстрацією нерухомості і бізнесу це була б дуже велика кількість сервісів. Ми не мали упевненості, що місцеві органи влади виявляться готовими перейняти такий об'єм повноважень".

Саме тому було прийнято рішення узяти додатковий рік часу, щоб виробити відповідне законодавство, яке б забезпечило безпроблемну передачу функцій реєстрації актів цивільного стану на місця.

"Також ми хочемо, щоб більшість цих послуг робили нотаріуси. Виключенням тут буде хіба що реєстрація смерті, адже цей процес вимагає контактів з іншими державними органами", - відмітив П. Петренко.

Джерело: Мінюст


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини