Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначення про напрям справи на розгляд першої інстанції не переглядається в касації

25 травня 2016, 10:33
1042
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 11 травня 2016 року розглянув справу 6 -116цс16 по позову про розділ будинку і усунення перешкод в користуванні спадковим майном і по зустрічному позову про припинення права власності на частку в загальному майні, стягненні компенсації вартості долі в загальному майні і визнанні права власності на частини домоволодіння.

При розгляді була сформульована правова позиція відносно касаційного оскарження визначень апеляційного суду.

По сенсу пункту 2 частини першої статті 324 ГПК сторони і інші особи, що беруть участь в справі, а також особи, що не брали участь в справі, якщо суд вирішив питання про їх права, свободи або обов'язки, мають право оскаржити в касаційному порядку визначення судна першої інстанції, вказані в пунктах 1, 3, 4, 13 - 18, 20, 24 - 29, 31 - 33 частини першої статті 293 справжнього Кодексу, після їх перегляду в апеляційному порядку і визначення апеляційного суду, якщо вони перешкоджають подальший провадженню у справі.

Отже, у касаційному порядку можуть бути оскаржені визначення апеляційного суду, якщо вони перешкоджають подальшому провадженню у справі.

У справі, що переглядається, особа оскаржила в касаційному порядку визначення апеляційного суду про напрям справи для продовження розгляду до суду першої інстанції, яке подальшому провадженню у справі не перешкоджає, отже, не може бути предметом касаційного перегляду.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини