Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які умови страхування з держпідтримкою майбутнього урожаю озимини?

24 травня 2016, 17:11
837
1
Автор:
Реклама

Нацкомфинуслуг розпорядженням від 7 квітня 2016 року № 718 ствердила Умови страхування майбутнього урожаю озимини зернових з/х культур з держпідтримкою від з/х ризиків на весняно-літній період вирощування.

Згідно з Умовами, для укладення договори страхування майбутнього урожаю озимини зернових з/х культур (далі - Договір) страховик і страхувальник зобов'язані провести огляд посівів озимою зерновою з/х культури, що приймається на страхування, із складанням акту огляду, в якому відбивається стан посівів. Акт огляду у разі укладення Договору, приєднується до нього як невід'ємне застосування.

Предметом Договору являється майновий інтерес страхувальника, що не суперечить закону і пов'язаний з володінням, користуванням і розпорядженням майбутнім урожаєм озимих зернових культур.

Договір полягає відповідно до вільного волевиявлення сторін, а також на основі:

- заяви на страхування такого майбутнього урожаю;

- стандартного договору страхування майбутнього урожаю;

- стандартних страхових тарифів для страхування майбутнього урожаю;

- акту огляду посівів озимини зернових з/х культур для страхування майбутнього урожаю;

- акту визначення врожайності озимини зернових з/х культур, застрахованих з держпідтримкою від з/х ризиків на весняно-літній період вирощування, біологічним методом (і окремого акту, що передбачає метод контрольного обмолоту);

- карти поля до акту огляду посівів;

- страхового акту при страхуванні майбутнього урожаю;

- технологічної карти страхувальника по вирощуванню озимини зернових з/х культур, застрахованих з держпідтримкою від з/х ризиків на весняно-літній період вирощування;

- переліку полів посівів озимини зернових з/х культур, застрахованих з держпідтримкою від з/х ризиків на весняно-літній період вирощування;

Обов'язковою умовою підтвердження інформації, наданої в заяві на страхування майбутнього урожаю озимих зернових сільськогосподарських культур з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весняно-літній період вирощування, являється підписання сторонами договору акту огляду.

При настанні страхового випадку страховик зобов'язаний зробити виплату страхувальникові страхового відшкодування у порядку, передбаченому Договором.

Страхова сума встановлюється в Договорі на підставі показника застрахованої врожайності, загальної площі посіву застрахованої культури і ціни одиниці урожаю.

Страховий тариф є однаковим для усіх ділянок з посівами застрахованої культури в межах окремої адміністративно-територіальної одиниці.



Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини