Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд зобов'язав Мінюст заборонити дублювання назв органів адвокатського самоврядування

24 травня 2016, 13:40
1276
0
Автор:
Реклама

Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши справу № 826/27268/1515 квітня 2016 року задовольнив позов Національної асоціації адвокатів України до Мінюсту і зобов'язав Міністерство привести Вимоги відносно написання найменування юридичної особи або його відособленого підрозділу у відповідність з Законом "Про адвокатуру і адвокатську діяльність".

Мінюст зобов'язаний встановити заборону використання повних, скорочених і викладених англійською мовою найменувань органів адвокатського самоврядування, визначених Законом про адвокатуру, і похідних від них найменувань в назві іншої юридичної особи, його відособлених підрозділів або громадських об'єднань без статусу юридичної особи.

Суд визнав протиправною бездіяльність Мінюсту відносно невиконання п.10 перехідних положень Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" (приведення нормативно-правових актів у відповідність з вимогами Закону).

У позовній заяві НААУ вказувала на те, що відсутність такої заборони дозволяє юридичним особам, створеним не відповідно до Закону про адвокатуру, привласнювати назви органів адвокатського самоврядування і користуватися ними порушуючи закон.

Так, згідно з матеріалами справи, Всеукраїнським громадським об'єднанням "Рада адвокатів України" (код ЄДРПОУ 37146016), яке має коротку назву "Рада адвокатів України" і відповідну сторінку в соціальній мережі Фейсбук - група "Рада адвокатів України" здійснюється нагородження іноземних адвокатів від імені Національної асоціації адвокатів України і до неї пред'являються позови, як до Ради адвокатів України - органу адвокатського самоврядування, що порушує права НААУ на здійснення забезпечення реалізації завдання адвокатський самоврядування.

Нагадаємо, Рада адвокатів України 23 квітня створив комісію для перевірки Київської КДКА із-за її неналежного юридичного статусу (вона була зареєстрована як ОО Київська міська КДКА). Проміжний звіт комісії повинен був обговорюватися на позачерговому засіданні САУ 20 травня. 23 травня Київська міська КДКА повідомила про перейменування на Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури міста Києва.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини