Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВККС повернула клопотання про усунення судді Вознюка

23 травня 2016, 11:29
491
0
Автор:
Реклама

Вища кваліфікаційна комісія суддів 20 травня 2016 року повернула в.о. Генпрокурора клопотання про продовження терміну усунення Вознюка Сергія Михайловича від посади судді і голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області у зв'язку з недотриманням вимог статті 155 Карного процесуального кодексу.

Суддя усунений з посади рішенням Комісії від 2 вересня 2015 року на 2 місяці. Рішеннями від 2 листопада, 30 листопада, 25 грудня 2015 року, 25 січня, 22 лютого, 22 березня і 22 квітня 2016 року термін усунення подовжувався на місяць. Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого частиною другої статті 375 Карного кодексу (у постанові свідомо неправосудної постанови, якою звільнив засудженого за скоювання злочинів, одно з яких є важким, від подальшого відбуття покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров'я).

Нагадаємо, С. Вознюк оскаржив вирок, яким прокурор визнаний винним в пособництві судді місцевого суду (Сергію Вознюку) в постанові неправосудного рішення (матеріали справи відносно судді виділені в окреме виробництво). У постанові Судової палати у кримінальних справах ВСУ від 3 березня 2016 року у справі № 5-347кс15 роз'ясненощо конституційний принцип забезпечення апеляційного і касаційного оскарження рішення суду гарантує право звернення до суду із скаргою в апеляційному або в касаційному порядку, яке має бути реалізоване, за винятком встановленої законом заборони на таке оскарження. Відсутність "інших осіб" у вичерпному переліку суб'єктів оскарження, передбаченому статтею 394 КПК, за умови, що судове рішення торкається їх прав, свобод і інтересів, не є перешкодою в доступі до правосуддя і звернення до суду вищої інстанції, що передбачено частиною другої статті 24 справжнього Кодексу.

Залишено без розгляду клопотання судді Авдеевского міського суду Донецької області Панченко Олени Олександрівни про відміну рішення Комісії від 24 січня 2012 року № 1/оп-12 про усунення з посади.

Джерело: ВККС

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини