Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УСЮ вирішить, чи порушили присягу судді ВХСУ, що розглядають справу "Укргазбанку"

20 травня 2016, 12:49
843
0
Автор:
Реклама

На засіданні 19 травня 2016 року Вища рада юстиції, розглянувши матеріали перевірки, проведеної членом Ради Гусаком Миколою Борисовичем за скаргою директора Харківської обласної дирекції АБ "Укргазбанк" Пивовар А. С. і повторній скарзі в.о. голови правління АБ "Укргазбанк" Дубровина А. В., прийняла рішення відкрити дисциплінарну справу відносно суддів Вищого господарського суду України Емельянова Артура Станіславовича і Волика Івана Миколайовича.

У скаргах вказується, що ці судді ВХСУ порушили норми процесуального права при розгляді касаційних скарг ПАО АБ "Укргазбанк" на постанову Харківського апеляційного господарського суду за позовом КС "Слобода-кредит" до банку про визнання недійсним договори про запоруку майнових прав і договору про поступку права вимоги на 3,5 млн грн. Зокрема, касаційна скарга по різних підставах тричі поверталася позивачам без розгляду.

Заявники відмічають, що ці дії суддів позбавили банк будь-якої можливості скористатися своїм правом касаційного оскарження постанови апеляційного суду, чим було забезпечена можливість стягнути з банку вказану суму позивачем в іншому процесі.

Доповідач підсумував, що в діях суддів убачаються порушення норм процесуального права, порушення присяги, що свідчать про наявність ознак. Оскільки такі факти можуть бути встановлені тільки за результатами розгляду дисциплінарної справи, він запропонував відкрити дисциплінарну справу відносно А. Емельянова і І Волика.

Джерело: УСЮ

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини