Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україні потрібний закон для протидії "злодіям в законі", - глава Нацполиции

20 травня 2016, 11:30
994
2
Реклама

Україні потрібний закон для протидії "злодіям в законі"його прийняття дозволило б понизити рівень злочинності в країні, вважає глава Національної поліції Хатия Деканоидзе.

Нагадаємо, що Верховна Рада 17 травня расматривала законопроект № 1188але голосів депутатів не вистачило для його прийняття за основу, і навіть для повернення на повторне перше читання, і законопроект був відхилений.

Цим законопроектом пропонувалося доповнити частину 3 статті 27 (Види співучасників) Карного кодексу положенням, що до організаторів також належать особи, які причетні до створення, управління і фінансування злочинної організованої групи, а також особи, що мають статус "злодія в законі". Крім того, пропонувалося внести зміни в статтю 67 (Обставини, обтяжливі покарання) УК, доповнивши перелік обставин, обтяжливий покарання, скоєнням злочину особою, яка є організатором ("злодієм в законі") або другою керівною особою згідно ієрархії злочинного угрупування. А змінами в статтю 140 УИК передбачалося встановити обов'язковий зміст організаторів злочинного співтовариства і "злодіїв в законі" приміщеннях камерного типу, щоб забезпечити ізоляцію вказаних злочинців від інших ув'язнених.

За словами голови Нацполиции, завдяки таким змінами в законодавстві "злодіїв в законі", якщо вони признаються, що "короновані", можна було б заарештовувати і передавати правосуддю. Це важливо тому, що по так званому "кодексу честі" "злодії в законі" не можуть заперечувати, що вони - "короновані".

"Такий закон, як ви знаєте, працював в Грузії. І цей закон дав нам шанс і право, щоб ми позбавилися від організованої злочинності повністю. Частина з них сиділа у в'язницях, частина - втекла", - розповіла Х. Деканоидзе. Також подібний "закон Рико" діяв в Сполучених Штатах Америки, коли італійська мафія скоювала там серйозні злочини.

"Хочу сказати одно - закон важливий, дуже важливий для нашої країни. Якщо ми хочемо реально збити злочинність, якщо ми хочемо реально знищити банди і організовану злочинністьто я б дуже хотіла, щоб Верховна Рада консолідувалася навколо цього закону", - підкреслила глава Національної поліції.

Джерело: Нацполиция

Читайте також: Криміналізація Грузією участі у "злодійському світі" не порушує ст. 7 Європейській конвенції, - ЕСПЧ

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини