Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ встановить додаткові вимоги до роботи комерційних агентів банків

13 травня 2016, 12:12
432
0
Реклама

В цілях вдосконалення порядку здійснення комерційними агентами банків операцій по прийому платежів готівкою Національний банк України розробив проект постанови про внесення змін до постанова від 12.02.2013 № 42 з питань відносно прийому готівки для подальшого її перекладу.

Проектом передбачено встановлення обов'язки комерційних агентів банків вказувати в касовому документі (квитанція, чек і тому подібне)який видається платникові за результатами здійснення операції по прийому готівки для подальшого її перекладу, інформацію про найменування і місцезнаходження комерційного агента і банкувід імені якого комерційний агент надає вказані послуги.

У Нацбанку відмітили, що це узгоджується з вимогами статті 17 Директив 2007/64/ЄС, згідно якої платіжні установи гарантують, що агенти, які виступають від їх імені, інформують про цей факт користувачів платіжних послуг. А також відповідає вимогам статті 4 Закону про захист прав споживачівякій встановлено право споживачів на отримання необхідної, доступної і достовірної інформації про виконавця (постачальнику послуги).

Джерело: НБУ


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини