Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Журналіст Коцаба засуджений до 3,5 років позбавлення волі

13 травня 2016, 11:55
635
6
Автор:
Реклама

12 травня 2016 року Івано-Франківський міськсуд Івано-Франківської області оголосив вирок журналістові Руслану Коцабе, який звинувачувався в перешкоді законної діяльності Збройних Сил України (частина 1 статті 114-1 Карного кодексу) і державній зраді (стаття 111 УК).

Вироком у справі № 344/4742/15-к Р. Коцаба визнаний винним в перешкоді діяльності ВСУ. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на термін 3 року і 6 місяців. Оскільки Р. Коцаба містився під вартою під час розгляду справи він, по формулі "день за два" вже відбув 2 року, 6 місяців і 8 днів покарання.

Суд виправдав журналіста відносно здійснення державної зради.

Вирок повинен набути чинності через 10 днів, якщо не буде оскаржений. Як заявила адвокат Тетяна Монтян, сторона захисту має намір оскаржити вирок, її мета - Європейський суд з прав людини.

Нагадаємо, причиною залучення Р. Коцабы до відповідальності стало відеозвернення до Президента, розміщене їм в YouTube, із закликом "усіх адекватних людей" відмовлятися від мобілізації. Проти його арешту (такий запобіжний захід був обраний судом) виступили Український союз Хельсінкі з прав людини і омбудсмен. В'язнем совісті назвала Р. Коцабу організація Amnesty International.

"До позиції Руслана Коцабы можна відноситися по-різному. Але заарештовувавши його за висловлювання громадянської позиції, українська влада порушує засадниче право людини на висловлювання думок, яке українці відстоювали на Майдані", - заявила Тетяна Мазур, директор Amnesty International в Україні.

Організація ще в лютому 2015 року призвала українську владу звільнити журналіста.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини