Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений порядок виплати допомоги випускникам-педагогам, що погодилися відпрацювати 3 року

11 травня 2016, 16:40
652
0
Автор:
Реклама

Міносвіти наказом від 28 березня 2016 роки № 343 затвердило Порядок надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих учбових закладів, які отримали освіту по напрямах і спеціальностях педагогічного профілю.

Документ визначає механізм надання одноразової адресної грошової допомоги у 5-кратному розмірі мінімальної зарплати випускникам, які :

- вчилися по держзамовленню у внз державної і комунальної форм власності незалежно від підпорядкування

- отримали освіту по напрямах і спеціальностях педагогічного профілю,

- зробили висновок на термін не менше 3 року договір про роботу на посадах педагогічних працівників в загальноосвітніх і професійно-технічних учбових закладах, визначених органами управління освітою.

Вищий учбовий заклад щорічно до 1 серпня інформує випускників учбового закладу про необхідність представлення ними документів для отримання одноразової грошової допомоги.

Для отримання допомоги випускники до 10 жовтня щорічно подають:

- заява про надання допомоги;
- копію трудової книжки (за наявності);
- копію договору про роботу на посаді педагогічного працівника в загальноосвітньому або професійно-технічному учбовому закладі.

Внз здійснює виплату допомоги до кінця поточного року.

У разі відмови випускника приступити до роботи згідно з укладеною угодою, звільнення випускника за порушення трудової дисципліни, звільнення за угодою сторін або за ініціативою працівника впродовж 3 років від початку роботи в загальноосвітньому або професійно-технічному учбовому закладі, одержувач допомоги зобов'язаний повернути суму фактично отриманої допомоги у внз, який здійснював її виплату. А внз зобов'язаний повернути вказані засоби до держбюджету.

У разі зміни місця роботи випускника, але продовження перебування його на посаді педагогічного працівника в загальноосвітньому або професійно-технічному учбовому закладі одержувач допомоги зобов'язаний впродовж 30 днів з дня виникнення таких змін переукласти договір по новому місцю роботи.

До 15 лютого року, що йде за звітним, вищі учбові заклади, які виплачували допомогу, звітують перед органом вищого рівня по кількості випускників, якою здійснена виплата допомоги в попередньому році, і об'ємам цієї допомоги.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини