Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вирішив, як вшановувати пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу

10 травня 2016, 16:04
514
0
Автор:
Реклама

Кабмін розпорядженням від 5 травня 2016 року № 348-р затвердив План заходів по вшановуванню Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Документом передбачений комплекс заходів, спрямованих на вшановування пам'яті жертв депортації, планується ознайомити громадян України з історією, культурою і традиціями кримськотатарського народу.

Зокрема, в Києві вирішено провести вечора-реквієму, мітинг пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу, виставки репродукцій картин Рустема Эминова "Депортація". А в інших містах країни і за кордоном відбудеться показ фільмів і телепередач, пов'язаних з вшановуванням Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Також плануються інформаційно-роз'яснювальні заходи (прес-конференції, інтерв'ю, круглі столи) і поминальні богослужіння.

Крім того, планом передбачено проведення соціально-інформаційній кампанії під назвою "STOP геноциду кримськотатарського народу" і телемарафону, присвяченого Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Нагадаємо, що 18 травня в Україні відмічали День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу - злочинній акції, спланованою керівною верхівкою колишнього СРСР і здійсненою радянськими каральними органами в 1944 році, яка привела до масових людських жертв і завдала непоправної шкоди кримськотатарському народу, трагічним чином вплинула на його історичний шлях.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини