Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банк не може стягнути борг за кредитом через третейський суд

5 травня 2016, 13:56
1911
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 13 квітня 2016 року розглянув справу 6-29цс16 за заявою про відміну рішення постійно діючого третейського суду при Всеукраїнській громадській організації "Всеукраїнський фінансовий союз" від 16 грудня 2014 року в справі за позовом "Альфа-банку" до боржника про стягнення заборгованості за кредитним договором.

При розгляді була підтверджена правова позиціявисловлена у справі № 6-856цс15

Відповідно до статті 389-5 ГПК рішення третейського суду може бути скасоване, якщо справа, по якій воно прийняте, не підвідомчо третейському суду відповідно до закону.

Відповідно до пункту 14 частин першої статті 6 Закону "Про третейські суди" (частина перша статті 6 доповнена пунктом 14 згідно Закону від 3 лютого 2011 № 2983 - VI) третейські суди в порядку, передбаченому справжнім Законом, можуть розглядати будь-які справи, що виникають з цивільних і господарських правовідносин, за виключенням, зокрема, подів по суперечках про захист прав споживачів, у тому числі споживачів послуг банку (кредитної спілки).

Рішення третейського суду, про відміну якого просив заявник, прийняте після внесення вказаних змін до Закону "Про третейські суди".

Оскільки заявник є споживачем послуг банку, суперечка виникла по заборгованості по кредиту, третейському суду через положення пункту 14 частин першої статті 6 Закону "Про третейські суди" така справа не підвідомча.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини