Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Медіавершки -2015: оголошені найпопулярніші юристи і юркомпании

29 квітня 2016, 15:30
5514
3
Автор:
Реклама

З 100 юридичних компаній, медіаактивність яких була проаналізована компанією NOKs fishes у рамках дослідження, в топ-10 юридичного ринку по масштабах присутності в медіа увійшли такі компанії, як "Кравец і Партнери", "Asters", "Ильяшев і Партнери", "Juscutum", "Baker and McKenzie", "Arzinger""Алексеев, Боярчуков і Партнери", "Василь Кисиль і Партнери", "Sayenko Kharenko", "Лавринович і Партнери". У топ-10 юридичного ринку за якістю медіа резонансу увійшли такі компанії, як "Кравец і Партнери", "Аsters", "Juscutum", "Василь Кисиль і Партнери", "Ильяшев і Партнери", "Baker and McKenzie", "Sayenko Kharenko", FCLEX, AEQUO, "Arzinger".

Також у рамках дослідження визначили найактивніших юристів у сфері медіа по двох номінаціях: "Гіганти" - лідери з кількості згадок в ЗМІ, "Естети" - лідери за якістю медіаактивності.

До десятки рейтингу "Гіганти" увійшли:

1. Р. Кравец (Адвокатська компанія "Кравец і Партнери");

2. О. Шейко (ЮФ "Asters");

3. А. Афян (ЮФ "Juscutum");

4. Р. Марченко (ЮФ "Ильяшев і Партнери");

5. М. Лавринович (ЮФ "Лавринович і Партнери");

6. М. Копейчиков (ЮФ "Ильяшев і Партнери");

7. Д. Шемелин (ЮФ "Ильяшев і Партнери");

8. Д. Гадомский (ЮФ "Juscutum");

9. А. Ткачук (ЮФ "Алексеев, Боярчуков і партнери");

10. С. Алексеев (ЮФ "Алексеев, Боярчуков і партнери").

До десятки рейтингу "Естети" увійшли:

1. Р. Кравец (Адвокатська компанія "Кравец і Партнери");

2. М. Лавринович (ЮФ "Лавринович і Партнери");

3. А. Афян (ЮФ "Juscutum");

4. Р. Марченко (ЮФ "Ильяшев і Партнери");

5. Д. Гетьманцев (ЮФ "Jurimex");

6. О. Шейко (ЮФ "Asters");

7. Н. Микольская (ЮФ "Sayenko Kharenko");

8. Л. Антоненко (ЮФ "Sayenko Kharenko");

9. Д. Вівчарів (ЮФ "Juscutum");

10. Е. Васьковский (ЮФ "Алексеев, Боярчуков і партнери").

У кожного юриста і фірми свої секрети медіа-популярності. Приміром, Ростислав Кравец, який ніколи не користувався послугами піарників, у своїй діяльності завжди керується прислів'ям У. Черчіля : "Мало використовувати ситуацію, її треба ще і створити". Адвокат розповів, що зазвичай сам підкидає цікаві теми для ЗМІ, а також підгодовує журналістів ексклюзивом. Крім того, секрет лідерства Р. Кравца полягає в тому, що він не соромиться висловити правду-матку і завжди миттєво надає коментарі на прохання ЗМІ, навіть якщо до нього звертаються опівночі.

Популярність юрфірм і їх співробітників багато в чому залежить і від хороших піарників. Вікторія Папарига, PR- директор АТ "Juscutum", розповіла, що для розкручування компанії не завжди потрібний великий бюджет, головне підійти до питання креативно і запастися хорошою командою. Фішка АТ "Juscutum" - це легка подача серйозних речей з елементами инфотейнмента, коли не лише корисно, але і цікаво. На будь-яких практикумах, тренінгах, конференціях за участю юристів АТ "Juscutum" компанія ламає стереотипи про занудних юристів. АТ "Juscutum" навіть випускає власні карикатурні відео-ролики, в яких роз'яснюються нові Закони, стратегії захисту під час обшуку і тому подібне. Ви здивуєтеся, але юристи АТ "Juscutum" самі пишуть сценарії і придумують образи в цих роликах. Також в компанії є юристи, які грають на музичних інструментах, пишуть книги, розробляють комп'ютерні програми, беруть участь в марафонах. Піар-кампанія АТ "Juscutum" повністю підлаштована під їх клієнтів, які можуть поспілкуватися зі своїми юристами в неформальній обстановці і не лише на юртематику.

Більше офіційний і академічний підхід до піару у ЮФ "Asters", яка спільно з EBA організувала "Правничу школу". У цій школі проводяться безкоштовні юридичні семінари і практикуми не лише для клієнтів ЮФ "Asters", але і для усіх охочих.

Уроки популярності може надати і зовсім маленька, але вже дуже відома ЮФ "Aequo", яка всього за 1,5 року існування встигла засвітитися у багатьох не лише національних, але і іноземних престижних виданнях. Юлія Червоноокая, PR- директор ЮФ "Aequo", поділилася заповідями успішної фірми :

1. Шануйте своїх клієнтів (у кожної юрфірми потреби клієнтів мають бути на першому місці);

2. Інвестуйте в талант (треба налагодити комунікацію із співробітниками фірми, проводити семінари, team - building);

3. Упізнайте себе (важливо розуміти свої слабкі і сильні сторони, щоб розвиватися в правильному напрямі);

4. Не втрачайте інноваційний дух (намагайтеся підходити до справи нестандартно);

5. Робіть щось хороше щодня (беріть участь в добродійних заходах і тому подібне);

6. Постійно виставляйте собі вищу планку (ніколи не зупиняйтеся на досягнутому);

7. Не забувайте веселитися (колектив повинен періодично відпочивати разом в неформальній обстановці).

Кристина Головко, ЮРЛИГА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини