Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує оптимізувати територіальні органи ГФС

26 квітня 2016, 18:00
1146
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований урядовий законопроект № 4515 про внесення змін до Митний кодекс відносно оптимізації територіальних органів ГФС.

Проектом встановлено, що скарга на рішеннядії або бездіяльність посадовця або іншого працівника територіального органу центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову і митну політику, подається керівникові такого органу. А скарга на рішення, дії або бездіяльність територіального органу центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову і митну політику, подається в центральний орган виконавчої влади, що реалізовує державну податкову і митну політику. Виконання обжалуемого рішення може бути припинене повністю або в певній частині посадовцем або органом, що розглядає скаргу. Посадовець або орган, які розглядають скаргу, зобов'язані надати особі, що подала скаргу, належним чином обгрунтовану письмову відповідь у визначений законом термін. Виконання обжалуемого податкового повідомлення-рішення здійснюється в порядку, передбаченому Податковим кодексом.

Також уточнений режим зони митного контролю. Відзначається, що проведення господарських робіт в зоні митного контролю, переміщення через межі зони митного контролю і в межах цієї зони товарів, транспортних засобів, громадян, які не перетинають митну межу України, посадовців держорганів, які не здійснюють види спеціального контролю, відбуваються з дотриманням режиму зони митного контролю і допускаються тільки з письмового дозволу керівника відповідного органу прибутків і зборів або особи, яка виконує його обов'язки, а в зонах митного контролю, розташованих в пунктах пропуску через держкордон, - також за узгодженням з начальником відповідного органу охорони держкордону. Особам, допущеним в зону митного контролю, забороняється втручатися в дії посадовців митниці, які здійснюють митний контроль і митне оформлення, а також здійснювати будь-які дії відносно товарів, транспортних засобів, а також інших осіб, які знаходяться в зоні митного контролю, якщо інше не передбачене законом.

Крім того, по-новому визначені митниці - як структурні підрозділи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову і митну політику, які в зоні своєї діяльності забезпечують виконання завдань, покладених на органи прибутків і зборів.

Згідно із законопроектом, митниця здійснює свою діяльність в зоні діяльності того, що відповідає територіального органу центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову і митну політику.

У міру потреби митниці створюються в населених пунктах, на ж/д станціях, в аеропортах, морських і річкових портах і інших об'єктах, розташованих в зоні діяльності територіального органу центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову і митну політику. Зони діяльності митниць визначаються положеннями про них.

Створення, реорганізація і ліквідація митниць здійснюються центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну податкову і митну політику, у визначеному законом порядку.

Начальник митниці призначається керівником центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову і митну політику.

Читайте також: Фіскальну службу реформують по рекомендаціях МВФ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини