Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як поліція охоронятиме пункти проведення ВНО

25 квітня 2016, 16:00
501
0
Автор:
Реклама

Міносвіти спільне з МВС наказом від 18 березня 2016 року № 288/189 затвердили Інструкцію по охороні пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання працівниками поліції охорони Національної поліції.

Інструкція визначає дії працівника підрозділу поліції охорони Нацполиции під час виконання охоронних функцій в пункті ВНО на підставі договорівув'язнених між територіальним органом поліції охорони і регіональним центром оцінювання якості освіти.

Працівник поліції прибуває в пункт ВНО в заздалегідь певний час і здійснює огляд приміщень (у тому числі сховища) на об'єкті охорони, перевіряє цілісність пломб на аварійних виходах з пункту ВНО і внутрішніх приміщеннях, які не використовуються.

Присутність працівника поліції обов'язково під час отримання відповідальним за пункт ВНО від представника кур'єрської служби контейнера з аудиторними пакетами. Саме працівник поліції здійснює безпосередню охорону опломбованого сховища впродовж часу зберігання в нім контейнера з аудиторними пакетами.

Не раніше чим за 40 хвилин до початку зовнішнього оцінювання працівник поліції передає опломбоване сховище відповідальному за пункт ВНО для відкриття у присутності уповноваженої особи і двох старших інструкторів. Під час цієї процедури також можуть бути присутніми громадські спостерігачі.

Після завершення проведення зовнішнього оцінювання працівник поліції приймає від уповноваженої особи у присутності відповідального за пункт ВНО і його помічника під охорону опломбоване сховище з контейнером з матеріалами зовнішнього оцінювання.

За вказівкою уповноваженої особи працівник поліції повинен здійснювати з допомогою металлодетектора чи іншого техустройства контроль за наявністю заборонених техсредств.

Контроль за наявністю заборонених технічних засобів може проводитися:

1) вибірково, тільки в окремих аудиторіях пункту ВНО, до початку роботи учасника ВНО над сертифікаційною роботою;

2) в усіх аудиторіях пункту ВНО впродовж часу, відведеного на технологічну перерву;

3) у разі виникнення підозри відносно використання учасником ВНО (групою учасників) заборонених технічних засобів в процесі виконання сертифікаційної роботи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини