Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

100 райуправлінь юстиції припиняють реєструвати нерухомість і бізнес

22 квітня 2016, 11:56
1424
0
Автор:
Реклама

Розпорядженням Кабінету Міністрів від 20 квітня 2016 року № 304-р припиняється надання адміністративних послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень, юрособ, фізосіб - підприємців рядом органів державної реєстрації, утвореними Міністерством юстиції в 20 областях.

З наступної потім публікації розпорядження дня припиняють реєструвати нерухомість і бізнес управління юстиції у Вінницькій, Волынскрй, Дніпропетровською, Івано-Франківською, Житомирською, Закарпатською, Запорізькою, Київською, Кіровоградською, Львівською, Миколаївською, Полтавською, Сумською, Тернопільською, Харківською, Херсонською, Черкаською, Чернігівською областях. Також припиняються реєстраційні функції Одеського міського управління юстиції і Хмельницького міськрайонного управління юстиції.

Нагадаємо, діють закони про децентралізацію реєстраційних послуг. Зареєструвати нерухомість і бізнес можна у нотаріусів, в держадміністраціях, органах місцевого самоврядування і БТИ (і інших акредитованих комунальних предприятих).

Детально про демонополізацію функції реєстрації читайте в інтерв'ю з директором Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції

Відмітимо, Кабмін вже позбавив права реєструвати нерухомість і бізнес ряд районних, міськрайонних і міських управлінь юстиції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини