Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується врегулювати основи реабілітації і попередження інвалідності

19 квітня 2016, 18:00
603
0
Реклама

У парламенті зареєстрований депутатський законопроект № 4458 "Про попередження інвалідності і систему реабілітації в Україні".

Проект визначає основні принципи створення правових, соціально-економічних, організаційних умов для проведення заходів по попередженню інвалідностіа також функціонування системи реабілітації у Україні, усунення або компенсації наслідків, викликаних порушенням здоров'я, функціонування системи підтримки особами з обмеженням життєдіяльності фізичного, психічного, соціального благополуччя, сприяння ним в досягненні соціальної і матеріальної незалежності.

З метою економії бюджетних коштів передбачається передати повноваження ЦОИВ, що реалізовує держполітику по попередженню інвалідності і функціонуванню системи реабілітації, існуючому органу - держслужбі у справах ветеранів війни і учасників АТО.

Законопроектом передбачається введення рівнів реабілітаціїяка ділиться на первинну, вторинну і третинну.

Також планується введення системи стандартів у сфері реабілітації, яка складатиме державні соціальні нормативи і галузеві стандарти.

Від реалізації закону очікується зниження рівня інвалідизації і смертності населення України, підвищення якості життя осіб з тимчасовим обмеженням життєдіяльності і осіб з інвалідністю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини