Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР має намір встановити особливу процедуру закупівель для оборони на період АТО

19 квітня 2016, 14:04
464
0
Реклама

Верховною Радою 19 квітня прийнятий за основу законопроект № 4288 про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони.

Пропонується встановити, що окремі центральні органи виконавчої влади, інші центральні органи і їх структурні підрозділи (Міноборони і його розвідувальні органи, МВС, СБУ, Нацгвардія, Нацполиция, Держприкордонслужба, Служба зовнішньої розвідки, держспецзв'язки, Госспецтранспорта, ГСЧС, Управління держохорони і інші військові формування і частини) у особливий період, в період проведення АТО і в період введення надзвичайного стану здійснюватимуть закупівлі товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони за переговорною процедурою, відмінною від процедури, встановленої Законом про публічні закупівлі.

Особливість пропонованою переговорної процедури полягає в проведенні відбору учасників закупівель через електронний аукціон на конкурсній основі.

З цією метою учасники подають певний перелік документів і цінову пропозицію - і електронна система автоматично визначає переможця конкурсу, а не сам замовник. Після цього полягає договір з переможцем на постачання товарів, робіт, послуг, і подальше постачання товарів здійснюється без проведення процедур закупівель.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини