Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють ліцензійні умови для будівництва об'єктів IV - V категорій

15 квітня 2016, 09:33
1393
0
Реклама

Сьогодні, 15 квітня, набуло чинності постанова Кабміну від 30.03.2016 № 256яким затверджені Ліцензійні умови і Перелік видів робіт здійснення господарської діяльності по будівництву об'єктів IV і V категорій складнощі.

Новий документ значно зменшив кількість робіт у сфері будівництва, що підлягають ліцензуванню. З переліку виключені:

- роботи по проектуванню (оскільки сьогодні виконавці цих робіт проходять професійну атестацію - сертифікацію);

- роботи по будівництву об'єктів I - III категорій складності;

- роботи інжинірингової діяльності (виконавці частини яких також отримують сертифікати).

У Переліку видів робіт усунено дублювання, а його зміст оптимізований.

Нові документи спрощують ведення госпдіяльності для проектантів, забудовників, які будують нескладні об'єкти, а також для постачальників інжинірингових послуг. Це сприятиме створенню максимально простих і зрозумілих умов роботи на будівельному ринку України.

З моменту набуття чинності нових Ліцензійних умов заяви про отримання, анулювання, переоформленні ліцензії на здійснення госпдіяльності по будівництву об'єктів IV категорії або IV і V категорій складності; заяви про внесення змін до переліку видів робіт по здійсненню госпдіяльності по будівництву об'єктів IV категорії або IV і V категорій складнощі, які підлягають ліцензуванню,, і відомості про виробничо-технічну базу, склад працівників по професійному і кваліфікаційному рівню, технології виробництва, інформаційно-правове забезпечення, наявну систему контролю якості виконання робіт, виконаних заявником будівельно-монтажних робіт, розглядатимуться Госархстройинспекцией тільки у разі їх оформлення по формах згідно з додатками до цих Ліцензійних умов.

Госархстройинспекция обіцяла підготувати практичний коментар для претендентів ліцензій по застосуванню нових Ліцензійних умов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини