Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як сплатити штраф за порушення ПДД?

14 квітня 2016, 12:25
1670
0
Реклама

Управління безпеки дорожнього руху нагадало, що рахунки для сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху розміщені на сайті Державної казначейської служби України по посиланню http://www.treasury.gov.ua/main/uk/publish/article/ 95282.

Незалежно від місця проживання і здійснення правопорушення, сплатити штраф можна на будь-кому вказаний рахунок, за виключенням АР Крим і м. Севастополь.

Згідно ст. 307 КоАПштраф має бути сплачений порушником не пізніше чим через 15 днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а у разі оскарження або внесення подання прокурора - не пізніше чим через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги або представлення без задоволення.

Згідно ст. 308 КоАП, у разі несплати правопорушником штрафу в строк постанова про накладення штрафу спрямовується для примусового виконання у відділ ГИС за місцем проживання порушника, роботи або по місцезнаходженню його майна. В порядку примусового виконання з правопорушника стягується:

- подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті КоАП і вказаного в постанові про стягнення штрафу;

- витрати на облік вказаних правопорушень.

Щоб сплатити штрафнеобхідно звернутися до будь-якої установи банку України. При цьому необхідно мати при собі документ, що засвідчує особу, індивідуальний ідентифікаційний номер платника податків, екземпляр постанови у справі про админправонарушении (протокол).

У реквізиті касового документу для ідентифікації обліку і контролю платежів до бюджету за кодом бюджетної класифікації 21081300 обов'язково треба без помилок вказувати серію і номер протоколу про админправонарушении.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини