Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутатам дозволять працювати в Кабміні?

4 квітня 2016, 13:03
665
2
Реклама

Групою депутатів з різних фракцій внесений законопроект № 4357 "Про внесення змін до статті 78 Конституції України відносно створення політичних передумов для стабільної і ефективної роботи Кабінету Міністрів України".

Пропонується встановити, що народні депутати можуть поєднувати повноваження депутата з діяльністю на посту Прем'єр-міністра України, членів Кабінету Міністрів.

У пояснювальній записці говориться, що прийняття змін дозволить підвищити рівень політичної відповідальності, стабільності і результативності діяльності українського уряду, а також поліпшить його взаємодію з парламентом. Також отмечатеся, що у більшості парламентських країн члени уряду являються або можуть бути одночасно членами парламенту.

Ометим, для внесення змін до Конституції законопроекту необхідно отримати позитивне укладення КСУ, набрати мінімум 226 голосів в першому читанні і 300 при ухваленні закону в цілому.

Також в парламенті зареєстровані проекти, якими пропонується : призначити Міністром фінансів іноземця; встановити обов'язок міністрів проживати в Україні 5 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини