Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати запропонували розширити права адвоката свідка

24 березня 2016, 16:44
894
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4241 "Про внесення змін до статті 66 Карно-процесуального кодексу України (відносно забезпечення права свідка на ефективну правову допомогу)" (ініціатори - нардепи Д. Шпенов і Д. Колісників, Оппоблок).

Запропоновано встановити, що адвокат, який надає правову допомогу свідкові, має ті ж гарантії діяльності і обов'язку, що і захисник в карному виробництві.

Згідно з проектом, що надає правову допомогу свідкові адвокат користується процесуальними правами, передбаченими пунктами 3, 8 - 17 частин 3 статті 42 КПК. Не допускається використання адвокатом свідка вказаних процесуальних прав в інтересах інших учасників карного виробництва.

У пояснювальній записці говориться, що прийняття змін забезпечить реалізацію свідками в карному процесі права на правову допомогу, як це передбачено 59 Конституцій. Ухвалення законопроекту є єдиним можливим законним і легітимним способом надання адвокатам, які надають правову допомогу свідкам, прав на участь в процесуальних діях, що здійснюються відносно свідка, збір доказів та ін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини