Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін відновив правила функціонування системи відеоконтроля ГФС

23 березня 2016, 15:03
687
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 10 лютого 2016 роки № 43 відновив Положення про інформаційно-телекомунікаційну систему відеоконтроля Державної фіскальної служби.

Це Положення встановлює вимоги відносно використання в митницях ГФС системи відеоконтроля і отриманої з її допомогою інформації, а також вимоги по забезпеченню працездатності такої системи.

Система відеоконтроля (далі - СВК) - сукупність технічних, програмних і логіко-математичних засобів, у тому числі механізмів семантичного/логічного висновку і бази знань відносно відеоконтроля, яка ведеться і зберігається в пам'яті такої системи і призначена для реалізації основного завдання : здійснення підтримки діяльності людини в певних ситуаціях як в дорадчому режимі, так і в режимі автоматичного вжиття заходів відповідно до заздалегідь визначеного сценарію, що складається з інтегрованих систем, які необхідно встановити на контрольованій території, і які забезпечать контроль з моніторингового центру ГФС за проходженням транспортними засобами митних формальностей у режимі "реального часу".

СВК створюється з урахуванням потреби в отриманні, обробці і накопиченні інформації від усіх об'єктів інфраструктури митних органів, де здійснюються митний контроль і оформлення, і прилеглій до них території, необхідній для забезпечення належного митного контролю.

СВК ГФС складається зі СВК митниць ГФС, моніторингового центру ГФС і є складовою частиною Єдиної автоматизованої інформаційної системи.

Єдина автоматизована інформаційна система - багатофункціональна інтегрована автоматизована система, яка забезпечує інформаційну підтримку і супровід державною митної справи в Україні і складає сукупність декількох взаємозв'язаних інформаційних систем, зокрема автоматизованої інформаційної системи "Центр", телекомунікаційної системи "Електронна пошта" і інших систем, програмно-інформаційних комплексів.

Власником СВК і інформації, яка в ній обробляється, циркулює і накопичується, являється ГФС.

СВК повинна охоплювати місця, де здійснюються митний контроль і оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення, які перетинають митну межу України, і прилеглу до них територію. При в'їзді/виїзді в/з території, де встановлене СВК, встановлюються інформаційні табло з написом "ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ВІДЕОКОНТРОЛЬ".

Устаткування СВК (блоки управління, реєстрації і відображення інформації) повинне розміщуватися в приміщенні митного органу з системою контролю доступу. У такому приміщенні обов'язкова установка 1 контрольної відеокамери і ведення електронного журналу обліку відвідувачів приміщення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини