Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк переходить до інфляційного таргетування

18 березня 2016, 14:53
962
1
Реклама

Національний банк України оприлюднив Дорожню карту по переходу до інфляційного таргетуваннярозраховану на наступні 12-18 місяців.

Цей документ визначає план дій з реалізації Стратегії монетарної політики на 2016-2020 роки, затвердженої Правлінням Національного банку в серпні 2015 року.

НБУ використовуватиме режим інфляційного таргетування для забезпечення цінової стабільності.

Для цього Національний банк визначив в Стратегії цілі по інфляції - 12% з можливістю відхилення +/- 3% на кінець 2016 року, 8% +/- 2% на кінець 2017 року, 6% + - 2% на кінець 2018 року і 5 % + / - 1% на кінець 2019 року. Якщо згідно з прогнозними розрахунками інфляція відрізняється від її цільового рівня, центральний банк застосовує інструменти монетарної політики для повернення її до мети.

Серед передумов для введення режиму ИТ - законодавчо забезпечено незалежність центрального банку, відсутнє фіскальне домінування.

Заплановано ввести новий операційний дизайн процентної політики, поглибити аналітичну підтримку ухвалення рішень по монетарній політиці і прийняті заходи для підвищення обізнаності і розуміння громадськістю монетарної політики центробанку, підвищити ефективність механізму монетарної трансмісії.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини