Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон про електронне декларування прибутків чиновників

15 березня 2016, 11:30
3249
2
Реклама

Верховна Рада 15 березня ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно особливостей представлення посадовцями декларацій про майно, прибутки, витрати і зобов'язання фінансового характеру в 2016 році" (законопроект № 3755) з обліком пропозицій Президента України.

Ухвалення Закону забезпечить введення в дію новою системи електронного декларування.

Вносяться зміни в КоАП, УК, Закон про запобігання корупції, якими вводиться робота системи подачі і обнародування декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Законом встановлюється:

- адміністративна відповідальність за надання свідомо недостовірних відомостей в декларації - штраф від 1 тис. до 2 500 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян;

- карна відповідальність за представлення свідомо недостовірних відомостей в декларації або умисне непредставлення декларації - штраф від 2 500 до 3 000 нмдг або громадські роботи 150 - 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Передбачається, що повна перевірка декларації може проводитися в період здійснення чиновником своїх повноважень, а також упродовж 3 років після припинення такої діяльності.

У 2016 році службові особи, які на момент початку роботи системи подачі і обнародування декларацій займають відповідальне і особливо відповідальне положення, зобов'язані подати щорічні декларації за минулий рік упродовж 60 календарних днів після початку роботи системи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини