Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Cостоялись українські раунди судових дебатів по міжнародному комерційному арбітражу ім. В. Вису

4 березня 2016, 13:35
972
0
Автор:
Реклама

27 лютого 2016 року уперше в Україні відбулися судові дебати ім. Вису. Організаторами заходу сталі ЮФ "Василь Кисиль і Партнери" і Національний університет "Києво-могилянська Академія". У дебатах взяли участь команди з чотирьох провідних внз України : Львівського національного університету им.И.Франко, Національного університету "Одеська юридична академія", Національного університету "Києво-могилянська Академія" і Національного університету им.Т.Шевченко. Звання "Краща команда" отримали представники Національного університету им.Т.Шевченко, а "Кращим оратором" стала Вікторія Ивасечко, студентка Національного університету им.Т.Шевченко.

"We all are passionate about international arbitration. Страть до арбітражу об'єднує усіх, хто сьогодні тут зібрався - учасників, арбітрів і глядачів", - відмітив Олег Алешин, керівник практики міжнародного арбітражу, партнер ЮФ "Василь Кисиль і Партнери", відкриваючи дебати. "Для випускника внз - майбутнього юриста украй важливим є отримати не лише теоретичні знання, а і практичні навички. Метою подібних змагань є саме практика, а дебати ім. Вису надають студентам можливість стати учасниками "арбітражного процесу" і застосувати знання у сфері міжнародного комерційного права і арбітражу для вирішення конкретної проблеми. Українські раунди дебатів ім. Вису стануть традиційним майданчиком для майбутніх професіоналів у сфері міжнародного арбітражу і допоможуть командам гідно представляти Україну на міжнародній арені", - підкреслив пан Алешин. Крім того, він оголосив про спільний намір НАУКМА і "Василь Кисиль і Партнери" про проведення циклу лекцій із залученням кращих міжнародних експертів по міжнародному арбітражу.

Денис Азаров, декан Факультету юридичних наук Національного університету "Києво-могилянська Академія", відкриваючи дебати, відмітив, що сьогоднішня система вітчизняної юридичної освіти не завжди дає можливість студентові у рамках учбового процесу отримати хороші практичні навички формулювання і аргументації правової позиції. "Думаю, що подібні заходи можуть сприяти змінам в підходах до навчання і дозволять майбутнім юристам опанувати те, без чого справжній професіонал неможливий", - висловив надію пан Азаров.

Основною метою проведення дружніх раундів конкурсу в Україні є сприяння розвитку професійної підготовки студентів-юристів у сфері міжнародного комерційного права і арбітражу. Українські раунди дебатів ім. Вису сталі приводом для студентів з різних внз поспілкуватися з провідними практикуючими юристами і отримати ради, які будуть цінними для їх подальшої участі на міжнародному рівні. Аналогічні раунди проводяться в 100 країнах, в яких беруть участь близько 300 команд.

Інформація: ЮФ "Василь Кисиль і Партнери"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини