Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені показники безпеки при трансплантації кишковика

4 березня 2016, 13:07
651
0
Реклама

Сьогодні, 4 березня, набув чинності наказ Мінохоронздоров'я від 22.01.2016 № 38 про затвердження показників безпеки і якості гомотрансплантата - кишковика донора-трупа.

Згідно з документом, кишковик вилучається у донора-трупа (людини з діагностованою смертю мозку, в якій можливе вилучення гомотрансплантата) після проведення додаткового обстеження і в порядку, встановленому Законом "Про трансплантацію органів і інших анатомічних матеріалів людині".

Встановлений порядок обстеження донора-трупа, у якого планують вилучити кишковик. Так, абсолютним показникам безпеки і якості трансплантата являється відсутність у донора-трупа різних хвороб - хронічних захворювань кишковика, СНІДУ, сифілісу, сказу і так далі. Також протипоказанням по вилученню трансплантата є похилий вік донора-трупа (старше 65 років).

З метою отримання механічно неушкодженого гомотрансплантата необхідно дотримувати положення Інструкції по вилученню органів людини у донора-трупа і певній технології витягання. Також описані правила зберігання гомотрансплантата.

Якщо трансплантації передбачається в іншій установі охорони (не по місцю вилучення гомотрансплантата) здоров'я, він консервується і транспортується до установи, де буде проведено трансплантацію реципієнтові. Перевезення здійснюється відповідно до Порядком перевезення анатомічних матеріалів людини в межах України і вивезення за межі України.

Відповідно, Перелік органів людини, дозволених до вилучення у донора-трупадоповнений пунктом "кишковик".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини