Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відновлено виплати купонного доходу по єврооблігаціях

4 березня 2016, 09:32
583
0
Реклама

Міністерство фінансів відновило виплати купонного доходу по облігаціях зовнішньої державної позики (ОВГЗ).

1 березня Міністерство здійснило першу виплату купонного доходу по нових ОВГЗ, випущеною державою в листопаді 2015 року у рамках боргової операції, що проводиться, з державною і гарантованою державою боргом, а також в результаті трьох додаткових випусків у рамках реструктуризації зовнішніх запозичень міста Києва, Укравтодору і ГП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля.

Загальна сума купонного платежу 1 березня склала 473,313 млн. дол. США. Таким чином, власники реструктурованих 13 серіїв державних і гарантованих державою ОВГЗ, єврооблігацій м Київ, кредитори реструктурованих кредитів Укравтодору і ГП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля", які взяли участь у борговій операції вже отримали купонний дохід по нових ОВГЗ.

Вказану реструктуризацію було проведено з метою зменшення боргового навантаження на економіку України. За результатами реструктуризації загальну суму виплат по реструктуризованими зовнішніми запозиченнями було зменшено на 3 млрд. дол. США. Сплату боргу ще на 12 млрд. дол. США було відкладене на період після 2018 року. Таким чином, тільки в 2016 році реструктуризація боргу дозволила заощадити для бюджету майже 64 млрд. грн. (разом по обслуговуванню і погашенню боргу).

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини