Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ вважає бездоказовими звинувачення адвокатів прокуратурою Тернопільщини

3 березня 2016, 10:17
604
0
Автор:
Реклама

Національна асоціація адвокатів надіслала лист до прокурора Тернопільської області у відповідь на публічні звинувачення на адресу адвокатів регіону, поширені як офіційна позиція прокуратури, у тому числі в місцевій пресі.

У своєму листі НААУ, посилаючись на Закон "Про адвокатуру і адвокатську діяльність", просить уточнити наявність юридичних фактів, зокрема, наявну статистику порушень законодавства з боку адвокатів і судових рішень, на підставі яких прокуратура зробила відповідні звинувачувальні висновки.

У разі, якщо характеристика стану адвокатури в Тернопільській області, дана прокурорами, не відповідає дійсності, НААУ просить негайно спростувати це офіційним шляхом - на сайті місцевої прокуратури, де і були розміщені компрометуючі заяви.

Джерело: НААУ

25 лютого прокурор Тернопільський області Олександр Мартынюк звернувся до жителів області з проханням повідомляти про здирство неправомірної вигоди. Прокурор відмітив, що останнім часом почастішали випадки, коли адвокати з метою отримання неправомірної вигоди вводять громадян в оману і схиляють до передачі грошових коштів нібито для передачі працівникам органів прокуратури області для вирішення тих або інших питань, пов'язаних з розслідуванням карних виробництв.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини