Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна ініціює розширення переліку об'єктів для приватизації

1 березня 2016, 09:01
540
0
Реклама

ФДМУ підготував законопроект "Про внесення змін до Закон України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації"яким пропонується виключити ряд підприємств з вказаного переліку і приватизовувати їх.

Своїм законопроектом Фонд пропонує вивести з-під заборони на приватизацію 44 об'єкти. Серед них науково-дослідні інститути, лікеро-горілчані заводи, декілька радгоспов, кар'єр, торф'яні держпідприємства, проектні інститути і тому подібне

Як відмічають у відомстві, такі зміни сприятимуть виконанню приватизаційних завдань, визначених постановою уряду від 12 травня 2015 року № 271 "Про проведення прозорої і конкурентної приватизації в 2015 - 2016 роках".

Крім того, пояснюють у ФДМУ, більшість об'єктів за результатами своєї діяльності не відповідають критеріям віднесення об'єктів до таких, які не підлягають приватизації. А основними завданнями приватизації, підкреслюють у Фонді, являється саме підвищення економічної ефективності підприємств, залучення інвестицій, спрямованих на технологічну модернізацію виробництва та ін.

За інформацією ФДМУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини