Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У міському транспорті пропонується ввести автоматизовану систему оплати проїзду

26 лютого 2016, 13:10
939
1
Автор:
Реклама

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроект № 4121 про внесення змін до деяких законів відносно впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.

Законопроектом пропонується ввести в законодавство поняття "Автоматизована система оплати проїзду" і "електронний квиток".

Відзначається, що автоматизована система оплати проїзду - это программно-технический комплекс, предназначенный для осуществления оплаты за проезд и учета пассажиров в городском пассажирском транспорте с помощью электронного билета в порядке, установленном соответствующим решением органа местного самоуправления.

А електронний квиток - це електронний документ, що підтверджує право особи, що його пред'являє, на проїзд і на перевезення багажу. Форми носіїв, види і порядок звернення електронного квитка визначаються згідно з рішенням органу місцевого самоврядування про порядок функціонування автоматизованої системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.

Також пропонується надати повноваження органам місцевого самоврядування впроваджувати автоматизовані системи оплати проїзду (у тому числі електронний квиток) в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності і самостійно визначати порядок їх функціонування і передбачити можливість використання електронного квитка особами, які мають право на пільговий проїзд в міському пасажирському транспорті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини