Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент уточнив порядок захисту прав України в зарубіжних юрисдикційних органах

24 лютого 2016, 13:28
689
0
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко 22 лютого підписав Указ № 60/2016 про внесення змін до Порядок здійснення захисту прав і інтересів України під час врегулювання суперечок, розгляди в зарубіжних юрисдикційних органах справ за участю іноземного суб'єкта і України.

Встановлено, що Порядок не застосовується до стосунків, що виникають у зв'язку із захистом прав і інтересів України в час :

- врегулювання суперечок, розгляди в зарубіжних юрисдикційних органах справ, учасниками яких є виключно суб'єкти міжнародного права;

- врегулювання суперечок, розгляди в зарубіжних юрисдикційних органах справ за участю іноземного суб'єкта і України, пов'язаних з виконанням державних боргових зобов'язань України.

Забезпечення захисту прав і інтересів України під час розгляду справ, пов'язаних з виконанням державних боргових зобов'язань, здійснюється Мінфіном разом з Мінюстом і МЗС.

Також розширено поняття "Іноземний суб'єкт". Відзначається, що іноземний суб'єкт - ця іноземна юридична, фізична особа. Для цілей Порядку іноземними суб'єктами вважаються громадяни України, юрособи, особи без громадянства, у разі пред'явлення ними в зарубіжному юрисдикційному органі позову до України, який має на меті або може привести до виникнення зобов'язання держави відносно таких осіб за результатами розгляду відповідного позову.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини