Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні запрацюють агентства регіонального розвитку

23 лютого 2016, 13:34
586
0
Автор:
Реклама

Регіони отримали можливість розвивати мережу агентств регіонального розвитку - Кабмін схвалив відповідну постанову і затвердив Типове положення про агентство регіонального розвитку.

Кожен регіон зможе створити неприбуткову небюджетну установу, яка допомагатиме місцевій владі утілювати регіональну стратегію розвитку і здійснювати заходи, передбачені планом по реалізації такої стратегії. Агентство працюватиме як офіс по наданню консультацій по підготовці і реалізації програм і проектів регіонального розвитку. У уряді вважають, що створення таких агентств посприяє підвищенню інвестиційної привабливості регіону.

Постановою визначається організаційно-правовий статус агентства, його основні права і функції, органи управління і джерела фінансування. Засновувати агентства можуть обласні, Київська і Севастопольська міські держадміністрації, відповідні ради і неурядові організації як співзасновники.

Метою роботи агентств повинна стати ефективна реалізація державної регіональної політики. Очікується, що позитивний ефект від взаємодії і співпраці з агентствами регіонального розвитку отримають як прості громадяни, так і органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації і тому подібне

Агентства регіонального розвитку вже успішно функціонують в таких провідних країнах як Німеччина, Франція, Великобританія, Польща, Австралія, Канада.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини