Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлений порядок проведення атестації лікарів

22 лютого 2016, 12:26
6171
1
Автор:
Реклама

Мінохоронздоров'я наказом від 02.10.2015 № 650 виклав в новій редакції Положення про порядок проведення атестації лікарів.

Документом визначається механізм атестації лікарівяка проводиться з метою оцінки їх професійного рівня і складності виконуваних робіт, відповідності кваліфікаційним вимогам і посадовим обов'язкам. Атестація лікарів спрямована на вдосконалення діяльності установ охорони здоров'я усіх форм власності для подальшого поліпшення надання меддопомоги населенню.

Порядком передбачені наступні види атестації лікарів :

- атестація на визначення знань і практичних навичок з тим, що надало (підтвердженням) звання "лікар-фахівець";

- атестація на привласнення кваліфікаційної категорії;

- атестація на підтвердження кваліфікаційної категорії.

Атестація на визначення знань і практичних навичок з тим, що надало (підтвердженням) звання "лікар-фахівець" проводиться в комісіях, які створюються при вищих медичних учбових закладах і закладах післядипломної освіти. Такій атестації підлягають особи, які закінчують навчання в інтернатурі, а також особи, допущені до лікарської діяльності і минулі курси спеціалізації або стажування.

Атестація на привласнення (підтвердження) кваліфікаційних категорій проводиться комісіями, які створюються при Мінохоронздоров'я (Центральна атестаційна комісія), МЗ АРК, структурним підрозділам з питань охорони здоров'я обласних, Київською і Севастопольською міських держадміністрацій. Ця атестація проводиться за бажанням лікаря.

Обличчя, яким присвоєна кваліфікаційна категорія, проходять атестацію на підтвердження такої категорії не рідше за 1 раз в 5 років. За бажанням атестація лікаря на привласнення кваліфікаційної категорії може бути проведена і через менший термін, але не раніше чим через рік з дати попередньої атестації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини