Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держприкордонслужба підвищує ефективність процедур пограничного контролю

16 лютого 2016, 16:29
493
0
Автор:
Реклама

У Держприкордонслужбі відбувається системна співпраця з міжнародними інститутами і реалізуються проекти міжнародної технічної допомоги. Один з таких проектів спрямований на розвиток ИТ-інфраструктури українських митної і пограничної служби на українсько-польській межі за Програмою трансграничної співпраці "Польща - Білорусь - Україна 2007-2013". Загальний бюджет для пограничного відомства був передбачений у розмірі більше 1,1 мільйонів.

Цей проект спрямований на підвищення ефективності пограничного контролю і митних процедур на усій протяжності українсько-польської межі. Зокрема, розвиток ИТ-інфраструктури і створення механізму передачі знань і кращих практик ЄС дозволять значно прискорити оформлення в пунктах пропуску "Рава-Руська", "Краковец", "Шегини", "Смильница" і "Ягодин".

Перший фінансовий транш на суму 660 тис. євро поступив на рахунки Держприкордонслужби в травні 2014 року. За цей період і в межах використання засобів було здійснено закупівлю автоматизованих робочих місць, серверного устаткування і кондиціонерів. Це устаткування нині розподілене між реципієнтами проекту і готується до введення в експлуатацію.

Зараз від спільного органу управління проектом, яким є Міністерство регіонального розвитку Республіки Польща, очікується вступ доповнення до Грантового контракту для продовження реалізації проекту до 30 вересня 2016 року. Вже після цього планується здійснити закупівлю приладів паспортного контролю, комп'ютерного і мережевого устаткування, офісної техніки і засобів відеоспостереження.

Джерело: Держприкордонслужба

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини