Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок оскарження недоїмки по ЕСВ, пені і штрафу

15 лютого 2016, 14:06
1945
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 9 грудня 2015 роки № 1124 затвердив новий Порядок розгляду контролюючими органами скарг на вимоги про сплату недоїмки по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і на рішення про нарахування пені і накладення штрафу.

Визначена процедура подачі і розгляду контролюючим органом скарг на вимоги про сплату недоїмки по сплаті єдиного внеску і рішення про нарахування пені і накладення штрафу, передбачених частинами десятої, одинадцятої статті 25 Закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування"; скарг банків на рішення про накладення фінансових санкцій, передбачених частиною дванадцятої цієї статті.

Не підлягають адміністративному оскарженню:

- зобов'язання по сплаті єдиного внеску, самостійно визначені платником в звіті про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб;
- вимоги про сплату боргу (недоїмки) єдиного внеску і / або рішення про нарахування пені і накладення штрафів, які оскаржилися і були розглянуті відповідно до вимог Порядку;
- вимоги про сплату боргу (недоїмки) єдиного внеску і / або рішення про нарахування пені і накладення штрафів, які оскаржені платником в судовому порядку.

Скаржник має право оскаржити в суді вимога, рішення про нарахування пені і накладення штрафу у будь-який момент після їх отримання. Одночасно скаржник письмово повідомляє контролюючий орган, який розглядає його скаргу, про кожен випадок судового оскарження його вимог або рішень про нарахування пені і накладення штрафу.

Порядок містить вичерпний перелік причин відмови у прийнятті скарги. Письмова скарга повинна містити перераховані в порядку дані, вона підписується скаржником - фізичною особою або уповноваженим ним особою, а для інших скаржників - керівником або представником, уповноваженим відповідно до законодавства, скріплюється друком заявника (за наявності). Скарга спрямовується поштою або передається особисто (через представника).

Якщо контролюючий орган в районі, місті (окрім Києва), районі в місті, об'єднаний або спеціалізований неправильно визначив суму недоїмки або прийняв рішення про накладення штрафу і нарахування пені, що суперечить законодавству або що виходить за межі його компетенції, таке рішення може бути оскаржене у відповідне головне управлінні ГФС в області, місті Києві.

Якщо головні управління ГФС в областях, Києві присилають скаржникові рішення про повне або часткове незадоволення його скарги, він має право звернутися впродовж 10 календарних днів, що йдуть за днем отримання відповіді, з повторною скаргою у ГФС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини