Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запрацював оновлений "електронний кабінет платника" податків

10 лютого 2016, 10:05
3748
0
Реклама

Почав роботу модернізований електронний сервіс "Електронний кабінет платника".

Вхід в оновлений кабінет здійснюється за адресою http://cabinet.sfs.gov.uaа також через офіційний веб-портал ГФС.

Оновлений сервіс працює в тестовому режимі на базі реальних даних до завершення робіт, пов'язаних з роботою старого кабінету. Впродовж цього часу платники можуть прийняти активне участь в його тестуванніа також направити пропозиції по роботі і наповненню сервісу на електронну адресу infozvit@sfs.gov.ua.

Функція сплати податків, зборів, платежів працює в звичайному режимі.

Тепер модернізований сервіс включає дві функціональні частини - відкриту (загальнодоступну) і приватну (особистий кабінет).

Користуватися функціоналом відкритій частині можна без ідентифікації особи (без використання ЭЦП). Через відкриту частину платник має можливість:

- скористатися інформацією з реєстрів, які є загальнодоступними (дані про постановку на облік платників, дані реєстру платників ПДВ, дані реєстру страхувальників, дані реєстру платників єдиного податку, інформація про РРО);

- отримати інформацію про граничні терміни сплати податків, зборів, обов'язкових платежів і представлення звітності (податковий календар);

- отримати контакти і адреси діючих центрів обслуговування платників (ЦОП);

- ознайомитися з новинами ГФС і скористатися іншою корисною інформацією.

Робота з електронним сервісом у особистому кабінеті здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (ЭЦП). Після ідентифікації особи надається можливість:

- скористатися індивідуальним податковим календарем;

- переглянути і перевірити свої облікові дані;

- створити запит для отримання інформації;

- подати реєстраційну заяву платника ПДВ, заяву про анулювання реєстрації платника ПДВ, заява про видачу довідки про відсутність заборгованості по податках і зборах;

- надіслати лист в орган ГФС;

- перевірити стан розрахунків з бюджетом;

- зареєструвати податкові накладні в ЕРНН;

- скористатися сервісами системи "Електронного адміністрування ПДВ" (для платників ПДВ).

Фізичним особам після ідентифікації також надана можливість за допомогою платіжної системи сплатити податки, збори, платежі (особистий кабінет - "Стан розрахунків з бюджетом").

Детальніше дізнатися про роботу модернізованого кабінету можна ознайомившись з інструкцією користувача або проглянувши відеоінструкцію.

ГФС продовжує роботу над вдосконаленням нового сервісу - планується розширення спектру послуг, що надаються через кабінет.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини