Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується встановити правила переробки відходів упаковки

9 лютого 2016, 18:00
751
0
Реклама

У Верховній Раді групою депутатів зареєстрований законопроект № 4028 "Про упаковку і відходи упаковки".

Документ розроблений з метою забезпечення екологічної безпеки, створення правових основ для системи роздільного збору, комплексної переробки і утилізації відходів упаковки і так далі

Законопроектом пропонується визначити поняття упаковки і її відходів, виробника упаковки, системи поводження з відходами упаковки.

Також встановлюються правові основи для створення організацій розширеної відповідальності виробників упаковки, неприбуткових організацій, що мають статус, і їх функціонування на принципах спільного (солідарною) обов'язку і економічної зацікавленості її учасників (виробників упаковки) в організації роздільного збору відходів упаковки з метою забезпечення виконання встановлених норм їх переробки і утилізації.

Передбачається закріпити на законодавчому рівні принцип "розширеної відповідальності виробника", який припускає прийняття повернених продуктів і відходів, що залишилися після використання таких продуктів, наступне управління відходами і фінансову відповідальність за таку діяльність.

Для виконання цих вимог встановлюється обов'язок виробників упаковки виконувати встановлені законопроектом норми по переробці і утилізації відходів упаковки.

Проектом пропонується доповнити КоАП новою статтею 82-8 про введення штрафних санкцій, що застосовуються до посадовців підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності і громадянам-суб'єктам підприємницької діяльності за правопорушення у сфері поводження з відходами.

Крім того, законопроектом:

- визначаються вимоги до упаковкиу тому числі до маркіровки і декларування

- затверджуються норми утилізації і переробки відходів упаковки на перші 5 років дії Закону

- визначається порядок самостійного або через організацію розширеної відповідальності виконання норм переробки і утилізації відходів упаковки

- визначаються повноваження органів місцевого самоврядування у сфері поводження з відходами упаковки і так далі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини